Vliegend hert Soort … Vliegend hert Het vliegend hert kan meer dan 9 cm lang worden, en is de … plant de bosmier zich voort? Bosmieren planten zich voort in juni en juli. In het najaar trekken de nieuwe koninginnen … Bossen als stapsteen voor vliegend hert , De ster van Onze Natuur, de film: het vliegend hert , Populaties van vliegend …
Gehoornde metselbij Soort … bestuiving. De vrouwtjes hebben hoornachtige structuren op het voorhoofd. Ze zijn vreedzaam en maken nesten in natuurlijke holtes of kunstmatige nestkasten. Hun … ongeveer hetzelfde Man , Gehoornde metselbij - man - Elwin van der Kolk.png , Vrouw , Gehoornde metselbij - vrouw - …
Snorzweefvlieg Soort … tot zwart lichaam. De mannetjes zijn volledig zwart. Op het lijfje st Grote keizerlibel , Grote keizerlibel - Elwin van der Kolk.png Deze soort lijkt op , Zuidelijke keizerlibel … keizerlibel? De grote keizerlibel eet andere insecten die in hun leefgebied voorkomen. Zo voedt ze zich met kleine …
Citroenvlinder Soort … met helder gele vleugels. Deze vlinders worden vaak gezien in bossen, tuinen en langs bosranden. Ze zijn bekend vanwege hun vroege verschijning in het voorjaar en zijn een van de eerste vlinders die weer actief worden na de winter. …
Nachtzwaluw Soort … , Vrouw , Nachtzwaluw -vrouw - Elwin van der Kolk.png Het geluid van de nachtzwaluw , Vanop een zangpost (doorgaans … driftig met de vleu Daar is mama nachtzwaluw - Onze Natuur DSC_7590-nachtzwaluw.jpg , nachtzwaluw.jpg , … Wat doet Natuurpunt? Natuurpunt vormt op tal van locaties in de Limburgse en Antwerpse Kempen aaneengesloten …
Zwarte ooievaar Soort … met een sterke metaalglans. Snavel en poten zijn rood. Het is een schuwe vogel die zich buiten de vogeltrek zelden … - jong - Elwin van der Kolk.png De zwarte ooievaar is, in tegenstelling tot de witte ooievaar, een schuwe vogel die … ontbossing, intensieve landbouw en achteruitgang van de natuur in de Afrikaanse overwinteringsgebieden, verliest de …
Lieveheersbeestje Soort … Lieveheersbeestje Het zevenstippelig lieveheersbeestje kent iedereen dankzij … Het zijn nuttige insecten die je tuin kunnen redden van een bladluizenplaag. In ons land komen er maar liefst 62 soorten …
Sikkelsprinkhaan Soort … zijn nog maar een relatief recent fenomeen in de Benelux, door de opwarming van het klimaat schuift hun areaal naar het noorden op. …
Blauwvleugelsprinkhaan Soort … kenmerkende blauwe vleugels en uniek gedrag. Hij komt voor in verschillende graslanden in Europa. Sprinkhanen & krekels … tot zwart lichaam. De mannetjes zijn volledig zwart. Op het lijfje st Blauwvleugelsprinkhaan , Blauwvleugelsprinkhaan - Elwin van der Kolk.png , Vleugels , Blauwvleugelsprinkhaan Vliegend …
Bloedrode heidelibel Soort … heidelibel De bloedrode heidelibel is een libel die in ons land vrij algemeen voorkomt. De soort dankt zijn naam aan de dieprode kleur van de mannetjes, de vrouwtjes zijn geel van kleur. Die kleur … tot zwart lichaam. De mannetjes zijn volledig zwart. Op het lijfje st Bloedrode heidelibel mannetje , …
Ontvang nieuws over onze natuur en activiteiten rechtstreeks in je mailbox.
Abonneer je op onze nieuwsbrief