Bloedrode heidelibel Soort … heidelibel De bloedrode heidelibel is een libel die in ons land vrij algemeen voorkomt. De soort dankt zijn naam … heidelibellen door hun volledig zwart gekleurde poten. Libellen & juffers Hoe herken je de bosmier? , De insecten … tot zwart lichaam. De mannetjes zijn volledig zwart. Op het lijfje st Bloedrode heidelibel mannetje , …
Weidebeekjuffer Soort … geworden is dankzij de verbetering van de waterkwaliteit in waterlopen. Het gaat dus goed met deze soort die vooral opvalt door haar vlinderachtige vlucht in de buurt van beken. Libellen & juffers Hoe herken je de bosmier? , De insecten …
Bosbeekjuffer Soort … tot de meest opvallende verschijningen onder de Vlaamse libellen. Mannetjes hebben een donkerblauw lichaam en zwarte … tot zwart lichaam. De mannetjes zijn volledig zwart. Op het lijfje st Bosbeekjuffer mannetje , Bosbeekjuffer - Elwin … Marijnissen.jpg Hoe plant de boomhommel zich voort? In een boomhommelkolonie worden in mei de hommels al geboren …
Kleine vos Soort … en zwarte stippen is deze vlinder een vertrouwd gezicht in tuinen en parken. Vlinders & motten Hoe herken je de … aurelia? De gehakkelde aurelia voedt zich voornamelijk in het voorjaar met nectar van bloemen zoals sleedoorn en … Herremans.jpg , Vlinder - Kleine vos - waarnemingen.be - Tom Deroover.jpg , Vlinder - Kleine vos - Diane Appels.jpg , …
Boomsprinkhaan Soort … Boomsprinkhaan De boomsprinkhaan, een meester in camouflage, is lid van de sprinkhaan familie. Met zijn … hij tussen boomtakken en bladeren, perfect aangepast aan het leven in de boomtoppen. Deze insectensoort staat ook bekend om zijn …
Fuut Soort … Lange nek en spitse snavel Opvallende zwart-witte koptooi in de broedtijd Witte wangen en roodbruine hals Laag … maakt een rollend "kèrrr-kèrrr" geluid, vooral tijdens het broedseizoen. Jonge futen bedelen om voedsel met een … VERWEE_HARCHIES_FUUT2.jpg , fuut_-_paul_helsen_11-03-2012_15-06-35.jpg , fuut-6518.jpg , …
Boomhommel Soort … vaak een bruine kopbeharing en ook bruine beharing op het eerste achterlijfssegment. De boomhommel lijkt sterk … tot menselijke habitats. Het is dan een ook soort die vaak in parken en tuinen aangetroffen wordt. Bijen, wespen, … De koninginnen van boomhommel worden zeer vroeg in de lente actief. Je vindt ze dan ook vaak op (bos)wilgen …
Rietgors Soort … een beetje op vinken maar hebben een langere staart. In de zomer is het mannetje gemakkelijk te herkennen aan zijn opvallend … rosbruin met duidelijke donker en lichte streping. In de winter verdwijnt de zwarte kopkleur. Akker & …
Akkerhommel Soort … landbouwgewassen. De akkerhommel speelt een essentiële rol in het ecosysteem door bij te dragen aan de bestuiving van … plant de bosmier zich voort? Bosmieren planten zich voort in juni en juli. In het najaar trekken de nieuwe koninginnen …
Oeverzwaluw Soort … oevers zoals de naam al verklapt. Ze bouwen hun nesten in de steile wanden. Moeras & watervogels Hoe herken je de … eet graag vliegende insecten die in de buurt van het water zitten zoals muggen en vliegen. Ze staan bekend o … , oeverzwaluwen_druk_aan_het_graven_in_2016_foto_koen_selleslag2h.jpg , …
Ontvang nieuws over onze natuur en activiteiten rechtstreeks in je mailbox.
Abonneer je op onze nieuwsbrief